Renovatie Entree Kazerne

Locatie: Rotterdam
Aanvraag: Rijksvastgoedbedrijf

Opdracht

Voor dit project is ons gevraagd om de zij-entree te renoveren en het plein symmetrisch te maken. De entree moest toegankelijk worden voor minder validen en de overkapping links van het plein moest exact worden nagebouwd.

Na het aanleveren van het ontwerp voor de zij-entree en een plan van aanpak zijn wij na goedkeuring begonnen met de uitvoering. Allereerst hebben wij het bestaande straatwerk van het plein verwijderd tot op de betonvloer. Vervolgens is de bestaande oprit met plantenbak verwijderd. Hier kwam de bestaande hardstenen trap naarboven. Daarna hebben wij de fundering gelegd voor de nieuwe opritten en overkapping.

Na het opnieuw bestraten van het plein zijn de opritten en plantenbakken gemetseld. Om de overkapping te realiseren zijn wij begonnen met het opzetten van een staalconstructie. Deze is geheel in het werk ingemeten. Na het aanbrengen van de balklaag is het koperen dak geplaatst. De houten panelen met lamellen zijn op maat gemaakt vormen zo de wanden van de overkapping.

De zij-entree is gemaakt van gebogen roestvrijstalen platen waarbij de belettering is uitgesneden. Deze is geplaatst over de bestaande entree.