Renovatie Winkelgevel

Locatie: Dagelijkse Groenmarkt Den Haag
aanvraag: iov Groveway The Hague BV
Architectuur: SCALa-architecten

Opdracht

Via de beheerder (makelaarskantoor) van het pand is ons gevraagd om de bestaande gevel in zijn geheel te renoveren en daarin de authentieke stijl terug te laten komen. Het ontwerp en de vergunningen zijn verzorgd door de architect.

Om dit project te realiseren is de voorgevel in zijn geheel vernieuwd. Dat betekent dat wij de gevel eerst hebben afgebroken en vervolgens opnieuw hebben opgebouwd. Na het aanpassen van de bestaande staalcontructie zijn we begonnen met het optrekken van de nieuwe gevel.

Om ervoor te zorgen dat het pand zijn authentieke stijl terug zou krijgen is er gelet op de details. Deze zijn terug te zien in het gevelmetselwerk, waar gewerkt is met een snijvoeg. Maar ook in de ornamenten en hardstenen borstweringen, die terug te vinden zijn in de pui van de begane grond. Daarnaast is het dakwerk aangepast met zink- en loodwerk. In de dakrand is een patroon terug te vinden wat de oude stijl naar voren haalt.